Misschien zie je het soms wel voorbij komen; iemand die zojuist een post op Instagram heeft geplaatst, maar in de Stories laat zien dat hij/zij aan het genieten is van het zonnetje in de tuin. Wij als social media managers beheren veel content van onze klanten zonder constant op social media te zitten. Hoe we dat doen? Gebruik maken van een tool die de social media berichten automatisch inplant. 

Om goed zichtbaar te zijn op social media is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat jouw sterke content op een gunstige tijd en met een consistent ritme geplaatst wordt. Als ondernemer heb je natuurlijk niet 24/7 de tijd om je bezig te houden met social media. Daarom zijn er speciaal voor deze ondernemers verschillende tools in het leven geroepen waarmee jij jouw content kunt inplannen en automatisch kunt laten posten op het desbetreffende kanaal. Maar welke zijn er dan allemaal? Dat leggen wij jou uit in dit blog artikel.

Later

Later is één van de bekendste inplantools. Instagram-, Facebook- én Pinterestposts kun je inplannnen via Later. Het fijne aan Later is dat je hier een preview van je feed te zien krijgt. Handig dus, voor als je voor die perfecte Instafeed gaat! 

Gratis versie: 30 berichten per kanaal voor 1 gebruiker

Betaalde versie: meer opties zoals video’s, Stories, taggen en statistieken

Facebook Creator Studio

De Facebook Creator Studio is een tool van Facebook zelf om Facebookposts in te plannen, maar ook Instagram kun je hieraan koppelen. Deze tool maakt het ook heel makkelijk om personen en bedrijven te taggen. 

Facebook Creator Studio is een gratis tool.

Planoly

Planoly is vergelijkbaar met Later. Een inplantool voor Instagram, Facebook en Pinterest. Ook in deze tool kun je gemakkelijk een feedoverzicht creëren. 

Gratis versie: 2 social media accounts en maximaal 30 posts per maand

Betaalde versie: 3 verschillende pakketten, ligt aan de aantal social media kanalen, posts en gebruikers

Buffer

Buffer is één van de grootste inplantools. Via Buffer kun je Instagram-, Facebook-, Pinterest- én LinkedInposts inplannen. Buffer biedt verschillende pakketten aan. De meeste pakketten zijn betaald, maar je kunt ook gebruik maken van het gratis plan. Dit betekent dat je voor maximaal 3 verschillende social media kanalen tot 10 posts gratis kunt inplannen. Buffer is één van de weinige inplantools die ook LinkedInposts kan plaatsen. 

Gratis versie: 3 social media accounts en maximaal 10 posts inplannen

Betaalde versie: 3 soorten pakketten, ligt aan de aantal social media kanalen, posts en gebruikers

Hootsuite

Naast Buffer is Hootsuite ook een grote en bekende inplantool. In deze tool kun je je berichten inplannen voor Instagram, Facebook, LinkedIn, YouTube én Pinterest. Hootsuite gaat verder dan alleen een inplantool. Je kunt hierin een dashboard naar eigen wens invullen én reageren op reacties. Ideaal voor als je met een team samenwerkt. 

Gratis versie: Hootsuite heeft geen gratis versie, alleen een 30 dagen proefperiode

Betaalde versie: 3 soorten pakketten, ligt aan de aantal social media kanalen, posts en gebruikers

Vandaag de dag zijn er nog veel meer tools waarmee je jouw social media posts kunt inplannen. Dit zijn de 5 bekendste onder de ondernemers. Welke wij het liefst gebruiken? Later en Buffer! Simpel, overzichtelijk en doet wat het moet doen. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem dan contact met ons op. Kijken wij even met je mee 😊